14 de febrer 2013

Presentació de Veu Pròpia a la Llagosta

Aquest darrer 11 de febrer i per invitació de l’Oficina de Català de la Llagosta a l'acte de “Presentació del segon quadrimestre de cursos de català”, Veu Pròpia va tenir l’oportunitat de presentar-se en aquesta vila.

Pepe Ruiz, el nostre president, va definir els trets essencials que identifiquen la nostra associació i, a més a més, va anunciar el propòsit d’afavorir la creació d’un grup local de Veu Pròpia a la Llagosta.

En el context de l’acte, Alberto López, alcalde de la Llagosta, va manifestar la seva preocupació pels atacs que ve rebent el català i per les retallades en educació que afecten l’aprenentatge de la nostra llengua. En el mateix sentit, va defensar la necessitat que el català esdevingui una llengua plenament normalitzada al municipi.

Com a presidenta del Consell del Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental, Pietat Sanjuán va considerar la importància del coneixement del català, concebent-lo com a una eina imprescindible per encarar els temps de crisi. Igualment va destacar la importància del programa de Voluntariat de la Llengua per al foment de la cohesió social.